Adana Saimbeyli’de Sumak Paneli: Ekonomik Potansiyel Vurgulandı « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana Saimbeyli’de Sumak Paneli: Ekonomik Potansiyel Vurgulandı

Bu haber 19 Eylül 2024 - 14:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde düzenlenen panelde, sumağın ilaç, gıda ve deri sektöründeki potansiyeli ele alındı. Saimbeyli Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, sumağın ekim alanlarının genişletilmesi gerektiği vurgulandı. Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, Saimbeyli’nin sumağın merkezi olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Kadir Saltalı toprak analizlerinin önemine dikkat çekti. Doç. Dr. Akide Özcan ise Türkiye’de üç tür sumak yetiştirildiğini belirterek, sumağın kuraklığa dayanıklı ve erozyonla mücadelede etkili bir bitki olduğunu ifade etti.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, sumağın üretime kazandırılmasının ilçenin ve ülkenin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kaymakam Emre Açar, devletin üreticilerin yanında olacağını söyledi. Özel sektörden Mahmut Gökşen, Türkiye’de sumak talebinin yüksek olduğunu ve üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini vurguladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.