Adana’da Anız Yakma Yasağı ve Cezası! « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da Anız Yakma Yasağı ve Cezası!

Bu haber 21 Mayıs 2024 - 13:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana’da anız yakma pratiği artık yasaklanıyor. Yapılan duyuruda, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereğince anız yakılmasının dekar başına 386 TL idari para cezası ile cezalandırılacağı belirtildi. Ayrıca, anız yakmanın orman ve sulak alanlara bitişik olması veya meskun mahallelerde gerçekleştirilmesi durumunda bu cezanın beş kat artırılacağı da vurgulandı.

Adana Valiliği yetkilileri, Çevre Kanunu’nda yer alan hükümler doğrultusunda, ikinci ürün ekimi yapılan bölgelerde valiliklerin denetimi altında anız yakılmasını mümkün kılan düzenlemenin, Adana’da ikinci ürün ekiminin gerçekleşmesine rağmen bu şehri kapsamayacağını açıkladı. Dolayısıyla, Adana’da valilik kontrolünde anız yakılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.