Adana’da Fındık Yetiştiren Üretici, Karadeniz’e Rakip Olmayı Hedefliyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da Fındık Yetiştiren Üretici, Karadeniz’e Rakip Olmayı Hedefliyor

Bu haber 04 Eylül 2024 - 14:51 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi’nde yaşayan İbrahim Gün, Karadeniz gezisinde aldığı fındık fidanını denemek için 1100 rakımlı arazisine ekti. Fındığın başarılı bir şekilde yetiştiğini gören Gün, 6 dönümlük arazisine daha fazla fındık fidesi dikerek üretime başladı. Bu yıl ilk kez fındık hasadını gerçekleştiren Gün, çevresindekilere Adana’da fındığın yetiştiğine inanmakta zorlandıklarını, bu nedenle bahçesini gezdirip fındık fidesi hediye ederek fındık üretimini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Gün, Karadeniz’den daha iri ve lezzetli fındıklar yetiştirdiklerini belirterek, “İnsanlar Adana’da fındığın yetiştiğine inanmıyor. Bahçemi gezdiriyorum ve fındık fidelerini hediye ediyorum. Karadeniz’den daha iddialıyız, yaprağından çok fındık veren ağaçlarımız var” dedi.

Fındık hasadına katılan Mine Yiğit de Karadeniz’e rakip olmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Fındık verimi yüzümüzü güldürdü. Adana’da fındık üretimiyle büyük bir potansiyele sahibiz” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.