Adana’da Sıcaklarla Birlikte Çocukların Yasaklanan Sulama Kanallarında Yüzmeleri Endişe Veriyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da Sıcaklarla Birlikte Çocukların Yasaklanan Sulama Kanallarında Yüzmeleri Endişe Veriyor

Bu haber 03 Haziran 2024 - 12:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da yaz sıcaklarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte çocuklar, yasak olmasına rağmen sulama kanallarında serinlemek için tehlikeli bir şekilde yüzmeye devam ediyorlar. Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da, son 10 yılda 250’den fazla kişinin boğularak hayatını kaybettiği kanallarda çocukların ölümüne kulaç attığı biliniyor.

Ancak daha da endişe verici olan bir durum, 15 yaşındaki bir çocuğun, “Yüzme bilmeyenleri döverek uzaklaştırıyoruz. Anneleri, babaları ağlayacağına onlar ağlasın” şeklindeki sözleri oldu. Bu tür tehlikeli davranışlar ve çocukların suya girmesiyle ilgili ebeveynlerin ve yetkililerin endişeleri artıyor.

Sıcak havalarda serinlemek isteyen çocuklar arasında ölümcül tehlikelerle karşı karşıya kalanların olması, acil önlemlerin alınmasını zorunlu hale getiriyor. Bu durum, sulama kanallarında güvenliğin artırılması ve çocukların daha uygun ve güvenli ortamlarda serinlemesinin sağlanması için yetkilileri harekete geçirmeye çağırıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.