TOKİ çalışmalarına son sürat devam ediyor! « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

TOKİ çalışmalarına son sürat devam ediyor!

Bu haber 30 Nisan 2024 - 22:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarının inşaatı hızla ilerliyor. Haziran ayı sonuna kadar kent genelinde toplam 3 bin 204 konutun teslim edilmesi planlanıyor. 6 Şubat depremlerinde Adana’da 13 bina yıkıldı ve 418 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından, Sarıçam, Çukurova, Yumurtalık ve Ceyhan ilçelerinde TOKİ tarafından afet konutları yapımına başlandı. Şu anda kent genelinde 3 bin 204 konutun inşaatı devam ediyor ve tamamlanan yapılar, iş yerleriyle birlikte 8 bin 122 hak sahibine teslim edilecek. Geriye kalan konutların yapımı 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İşçiler, 3 vardiya çalışarak depremzedelerin konutlarını mümkün olan en kısa sürede tamamlamaya çalışıyor.

Proje kapsamında, bütün kaba inşaatlar tamamlandı ve peyzaj düzenlemeleri hız kesmeden sürüyor. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olarak planlanırken, 3+1 daireler ise brüt 150, net 127 metrekare olacak şekilde tasarlandı. Dairelerde kullanılan tüm malzemelerin yerli olduğu belirtiliyor.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Göztepe Mahallesi TOKİ konutlarında yaptığı açıklamada, bin 106 konutun çalışmalarının sürdüğünü ve projenin Haziran ayında tamamlanacağını ifade etti. Ayrıca, TOKİ’nin bu projelerde kendi su arıtma sistemini kurduğunu ve 5 bin kişinin arıtılmış su içeceğini belirtti. Haziran ayında teslimlerin tamamlanacağını vurgulayan Karslıoğlu, bazı konutlarda vatandaşların anahtarlarını teslim aldığını ve evlerine eşyalarını yerleştirmeye başladıklarını söyledi. Bu sayede deprem sonrası konut ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşların rahat bir şekilde yeni evlerine kavuşması hedefleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.