Feke’de Lavanta Hasadı Başladı « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Feke’de Lavanta Hasadı Başladı

Bu haber 20 Temmuz 2024 - 14:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’nın Feke ilçesinde 200 dönüm alana ekilen lavanta bahçelerinde hasat, ellik ve oraklarla başladı. Hopka Dağı eteklerindeki atıl tarlaları ekonomiye kazandıran Fekeli kadınlar, lavantaları toplayarak şifalı yağ üretimine başladı. Hasat, görsel şöleni ve ziyaretçi akını ile dikkat çekiyor.

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, hasata katılarak Feke’nin lavanta üretimi ve doğal güzellikleri ile Adana’nın ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirtti. Özen, “Hasadımızın bereketli olmasını temenni ediyorum. Adana’yı ve ülkemizin her bölgesinden vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz,” dedi.

Feke Kaymakamı Şafak Karaca, devletin kadınların her zaman destekçisi olduğunu vurgulayarak, “Kadınlarımızın iyileşmesi memleketin iyileşmesi demek. Emekleri için teşekkür ederiz,” diye konuştu.

Tapan Kadın Eli Kooperatifi Başkanı Hilal Köz, bu sezon 200 dönüm lavanta bahçesinden 200 kilogram lavanta yağı beklediklerini ifade etti. Üreticilerden Sezgi Yiğit ve Bediha Arı ise bu yıl hasadın verimli geçtiğini ve bahçelere yoğun ilgi olduğunu belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.