Adana’da Kadir Aydar’a Verilen Hapis Cezasına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da Kadir Aydar’a Verilen Hapis Cezasına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Bu haber 21 Eylül 2024 - 10:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’nın Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesi, partililer ve vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. CHP Adana İl Başkanlığı, Aydar’a destek olmak amacıyla Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Etkinliğe CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birçok partili katıldı.

Zeydan Karalar, Aydar’ın karşılaştığı haksızlıklara karşı duracaklarını belirtti ve “Her engelleme bizleri daha da büyütüyor” dedi. Karalar, Aydar’ın başarılı hizmetlerine dikkat çekerek, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olağanüstü işler yaptı” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da yaptığı açıklamada, aldığı siyasi yasak kararını eleştirerek, “Bu karar Ceyhanlıların iradesinin gasp edilmesidir” dedi. Aydar, yargı sürecinin hızlı ilerlemesine dikkat çekerek, “16 günde siyasi yasak aldım, bu hukukun neresinde?” ifadelerini kullandı.

Aydar, hukuki mücadelesine devam edeceğini vurgulayarak, “Bu kararı hukuki olarak verenleri takip edeceğim” dedi. Ceyhanlılar, Aydar’a destek vermeye devam ederken, yaşanan gelişmelerin siyasetteki etkileri merakla izleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.