ATÜ Rektörü Sözen: “İLTEM, Sanayi ile İş Birliğine Hazır” « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

ATÜ Rektörü Sözen: “İLTEM, Sanayi ile İş Birliğine Hazır”

Bu haber 27 Eylül 2024 - 14:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezleri (İLTEM) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sözen, İLTEM’in sanayi ile iş birliğine hazır olduğunu ve özel ile kamu kuruluşlarının araştırma, malzeme geliştirme ve üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları analizleri hızlı ve güvenilir bir şekilde karşılamayı amaçladıklarını belirtti.

İLTEM’in ATÜ’nün bilimsel ve teknolojik araştırma kapasitesini artırarak, üniversitenin prestijini yükselteceğine vurgu yapan Rektör Sözen, merkezin hem akademik çalışmaların kalitesini artıracağını hem de sanayi ile iş birliklerini güçlendireceğini ifade etti.

Merkezin, Çukurova bölgesi sanayicilerine araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde yardımcı olmak için hazırlandığını belirten Sözen, ileri teknoloji analiz cihazları ile donatılmış birimlerin değer üretmeyi hedeflediğini söyledi. İLTEM, bilimsel araştırmaların gelişimine katkıda bulunmak ve farklı paydaşları bir araya getirmek için bir platform oluşturmayı misyon edinmiştir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.