Adana’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Otomatik 60 Tabanca Ele Geçirildi, 57 Kişi Tutuklandı « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Otomatik 60 Tabanca Ele Geçirildi, 57 Kişi Tutuklandı

Bu haber 02 Kasım 2023 - 11:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, bireysel silahlanmanın önüne geçmek ve asayiş olaylarını önlemek için yapılan uygulama ve denetimlerde ruhsatsız 3 otomatik 60 tabanca ele geçirildi. Ayrıca, silahla yakalanan 57 kişi de tutuklandı. Operasyonlarda, vites topuzunun altındaki zuladan tabanca çıktığı, polisten kaçmaya çalışan bir şüphelinin tabancayı suya attığı ancak dalgıç polislerin silahı bulduğu ve otogara giderken çantasında 7 tabanca ile yakalanan bir kişinin de tutuklandığı belirtildi.

Adana’da yapılan uygulama ve denetimlerde ruhsatsız 3’ü otomatik 60 tabanca ele geçirilirken, silahla yakalanan 57 kişi de tutuklandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, bireysel silahlanmanın önüne geçmek ve asayiş olaylarını önlemek için ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik şok uygulamalar yapıyor. 23 Ekim’den bu yana yapılan uygulamalarda ruhsatsız tabanca bulunduran 57 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerle birlikte 3’ü otomatik 60 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Vites topuzunun altındaki zuladan tabanca çıktı

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Yunus Timleri Amirliği ekipleri, şüphe üzerine durduğu iki otomobilin zulasında ruhsatsız tabanca buldu. Ruhsatsız tabancalar farklı tarihlerde her iki otomobilin vites topuzunun iç kısmına gizlenmiş olarak bulundu.

Polisten kaçmaya çalışıp tabancayı suya attı, dalgıç polis silahı buldu

Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri ise Topalak Mahallesi’nde uygulama yaptı. Uygulama noktasını fark eden Bülent O. (25), polislerin ‘dur’ ihtarına uymayıp hızla kaçmaya başladı. Şüpheli Çatan Köprüsü’ne geldiği sırada otomobildeki ruhsatsız tabancayı Seyhan Baraj Gölü’ne attı. Kısa sürede şüpheli yakalanırken, dalgıç polisler tabancayı sudan çıkartarak el koydu.

Otogara giderken çantasında 7 tabancayla ele geçirildi

Motosikletli Yunus Timler Amirliği ekipleri, otogara gitmek için taksiye binen Eren G.’nin (26) durumundan şüphelenince aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda Eren G.’nin çantasında ruhsatsız 7 tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında Eren G. ve Bülent O.’nun da bulunduğu 57 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İHA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.