Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlar ürünlerini sergiliyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlar ürünlerini sergiliyor

Bu haber 05 Mart 2024 - 10:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek halkın beğenisine sunuyor. Türkoğlu ilçesinde bulunan meydanda düzenlenen sergi, depremzedelere hem sosyal hem de ekonomik açıdan katkı sağlıyor. Kadınlar, kurslarda el sanatları ve çeşitli becerileri öğrenerek ürettikleri ürünleri hanımlara özel bir pazarda satışa sunuyorlar.

 

Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlar yaptığı ürünleri sergileyerek, halkın beğenisine sunuyor.

Türkoğlu ilçesi Gaziler Mahallesi’ndeki meydanda el emeği göz nuru ürünleri sergileyen depremzede kadınlar, hem sosyal anlamda hem de ekonomik açıdan katkı sağlıyorlar.

Halk Eğitim’de usta öğretici olarak çalışan Nihal Kesici, “Depremden sonra insanlara tekrardan umut ve hayat vermek için kurslarımıza başladık. Kurslarımız el sanatları kursları ve çeşitli kurslar gösteriyoruz. Kursa gelince hem psikolojik olarak hem de vücut olarak kendilerini iyi hissettiklerini söylüyorlar. Bayağı da güzel işler çıkarıyorlar. Bu çıkardıkları işlerin bizim pazarımız var, her cuma orada satışını gerçekleştiriyorlar. Hanımeli pazarı ve sadece hanımlara ait. Burada ortam çok güzel hem eğleniyorlar hem satışlarını yapıyorlar. Maddi olarak kendilerine destek sağlıyorlar. Kurs olarak malzemelerini veriyoruz hem de yaptıkları ürünlerden para kazanıyorlar” dedi.

 

Kaynak: İHA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.