Adana’da FETÖ sanığı eski astsubaya 6 yıl 3 ay hapis cezası « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da FETÖ sanığı eski astsubaya 6 yıl 3 ay hapis cezası

Bu haber 24 Ekim 2022 - 16:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan eski astsubay, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan eski astsubay, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık Ö.Ö. ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın FETÖ’nün “mahrem imamları” ile ankesörlü hatlar ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle irtibat kurduğunun belirlendiğini, örgüte ait evlerde sohbet toplantılarına katıldığını, hakkında somut ve tutarlı tanık beyanı ile teşhislerin bulunduğunu belirterek, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan cezalandırılması yönünde görüş sundu.

Sanık Ö.Ö. savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “FETÖ’nün mahrem imamları ile görüşmedim. Beraatimi talep ediyorum.” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.

Kaynak: AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.