Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Bu haber 19 Temmuz 2024 - 13:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Başkan Vekili Bekir Sütcü, Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı’nın Çukurova bölgesine kazandırılmasının büyük bir adım olduğunu belirtti. Sütcü, konteyner limanlarının uluslararası ticaretin önemli unsurları olduğunu vurgulayarak, bu yatırımın Adana’nın ticaret ve ekonomisinde yeni bir dönemi başlatacağını söyledi.

Sütcü, açıklamasında, “Adana’mızın geleceğini inşa eden bu büyük adımla, ticaret ve ekonomide yeni bir döneme giriyoruz. Bu yatırımla, bölgemizin ve Adana’mızın stratejik önemi daha da artacak, ticari potansiyelimiz maksimum düzeye ulaşacak. Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacak” dedi.

Limanın, Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesini karşılayabilecek büyüklükte olduğunu belirten Sütcü, ithalat ve ihracatta bekleme sürelerinin önemli ölçüde azalacağını ve süreçlerin hızlanacağını ifade etti. Ayrıca, bu limanın zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağını da ekledi.

Sütcü, Adana Ana Konteyner Limanı’nın ülkeye, bölgeye ve şehre hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.