Seyhan Nehri’ndeki Su Kesintisi İle İlgili Başkan Karalar Açıklama Yaptı « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Seyhan Nehri’ndeki Su Kesintisi İle İlgili Başkan Karalar Açıklama Yaptı

Bu haber 23 Ağustos 2024 - 13:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da Seyhan Nehri üzerinde inşa edilen hızlı tren köprüsü nedeniyle, DSİ tarafından nehir yatağına su verilmediği için olumsuz görüntüler ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu durumun Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi olmadığını belirterek, köprü inşaatını yapan firmaya çağrıda bulundu.

Başkan Karalar, Seyhan Nehri çevresinde yaptığı incelemede, “Seyhan Nehri, hem görsel hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyor. Hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle aylardır su kesik. Bu durum hem görsel açıdan olumsuz bir tabloya yol açıyor hem de bataklığa dönüşüyor. Köprü inşaatını yapan firmaya çağrım, köprü bacaklarının bir an önce bitirilmesi ve DSİ’nin suyu yeniden vermesi” dedi.

Karalar, Seyhan Nehri yatağındaki su kesintisinin köprü inşaatından kaynaklandığını ve DSİ’nin suyu kesmesi nedeniyle meydana geldiğini ifade etti. “Köprü inşaatını yapan firmaya, çalışmalarını hızlandırmaları ve DSİ’nin suyu yeniden vermelerini sağlamaları konusunda çağrı yaptık. Ayrıca DSİ’den, nehir yatağının temiz kalması ve kötü görüntünün ortadan kaldırılması konusunda harekete geçmelerini rica ettik. Bu konuda gerekli adımların atılacağına inanıyorum” dedi. Başkan Karalar, nehir yatağıyla ilgili kontrolün tamamen DSİ’de olduğunu ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda müdahale etme yetkisi bulunmadığını belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.