Seramik Sanatçısı Kadın Girişimci, Akzambak ve Lilyum Çiçekleriyle İstihdam Oluşturuyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Seramik Sanatçısı Kadın Girişimci, Akzambak ve Lilyum Çiçekleriyle İstihdam Oluşturuyor

Bu haber 28 Mayıs 2024 - 12:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tokat’tan getirdiği Akzambak soğanlarını yaylasına ekip kadınlara istihdam oluşturma amacıyla üretime başlayan seramik sanatçısı Nermin Elmalı, Kozan ve Feke’de Akzambak köyü kurarak kadınlara yeni bir gelir kaynağı sağlamayı hedefliyor.

Emekli bir öğretmenin Akzambak çiçeğini ekonomiye kazandırmasının ardından, Elmalı bölgede ilk defa Akzambak ve Lilyum çiçeklerini ekti. Kozan ve Feke yaylalarında denediği çiçeklerin başarılı olduğunu ve yüksek ekonomik getiri sağladığını belirten Elmalı, kadınlara yönelik yeni bir istihdam alanı oluşturmak amacıyla çaba harcadığını ifade etti.

Kozan’daki Çulluuşağı yaylasında başladığı Akzambak ve Lilyum çiçeği üretimini anlatan Elmalı, Hollanda’ya ihraç edilen ve Türkiye’de parfüm endüstrisinde kullanılan bu çiçeğin esansının kilosunun 5 bin Euro değerinde olduğunu dile getirdi.

Elmalı, bu deneme ekimini hobisi olan çiçek sevgisini kadınların ekonomisine kazandırmak için fırsata dönüştürdüğünü belirterek, Akzambak ve Lilyum’un ticari potansiyelinden bahsetti. Feke ve Çulluuşağı yaylarında çiçeklerin başarılı şekilde yetişebileceğini vurgulayan Elmalı, çorak arazilerin üretime kazandırılması için bir köy kurma hayalini gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.