Limonun kabuğu kendinden değerli! Kilosu 7 liradan satılıyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Limonun kabuğu kendinden değerli! Kilosu 7 liradan satılıyor

Bu haber 11 Ocak 2022 - 14:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’nın Kozan ilçesinde narenciye yetiştiriciliği yapan Ahmet Yiğenoğlu, dalında kilosunu 1 TL’ye alıcı bulamadığı limonların kabuklarını kurutarak satıyor. Yiğenoğlu, kuru narenciye kabuğunun kilosunu geçen yıl 5 ile 7 lira arasında sattıklarını bu yıl ise tüccarların henüz fiyat vermediğini anlattı.

Narenciye üretiminin yaygın yapıldığı Kozan’da dalında kalan narenciye ürünlerinin kabukları, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmak üzere büyük bir emek ile yeniden ekonomiye kazandırılmak için kurutuluyor. Bazı üreticiler bahçelerde topladıkları limon ve portakalları tek tek soyup kabuklarını iplere asarak kurutuyor.

Limonun kabuğu kendinden değerli! Kilosunu 7 liradan satıyorlar

“HERKES KAZANMIŞ OLUYOR”

Limonu dalında kalan Ahmet Yiğenoğlu limonun kabuklarını soymak için ailesiyle birlikte yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, “Doğudan gelenler 50 kuruşa limonları aldı. Kalanları da böyle kurutuyoruz. Soyup tek tek asıp kuruttuktan sonra tüccara veriyoruz. Batı bölgelerindeki fabrikalara gidiyor. Adanamız da bunu değerlendirecek maalesef fabrikamız yok. 1 ton narenciye kabuğu kurutmayı hedefliyoruz. Geçen yıllarda kilosu 5 ile 7 arasında satılıyordu. Bu sene fiyat belli değil. Ama limon dibine düşerse asit ağaca ve toprağa zarar veriyor. Böyle değerlendiriyoruz. En azından ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Herkes kazanmış oluyor” dedi.

Limonun kabuğu kendinden değerli! Kilosunu 7 liradan satıyorlar
Limonun kabuğu kendinden değerli! Kilosunu 7 liradan satıyorlar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.