Konyaaltı Belediyesi Personeline Hayvan Kurtarma Eğitimi « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Konyaaltı Belediyesi Personeline Hayvan Kurtarma Eğitimi

Bu haber 22 Mayıs 2024 - 14:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Konyaaltı Belediyesi, sel, deprem, yangın gibi afet durumlarında hayvanların kurtarılmasına yönelik olarak personeline uygulamalı eğitim verdi. Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Jandarma Arama Kurtarma birimi (JAK) iş birliğiyle düzenlenen eğitimde, belediye personeline Antalya Hayvanat Bahçesi’nde ve hizmet binasında teorik ve uygulamalı hayvan kurtarma teknikleri öğretildi. Eğitime Konyaaltı Belediye Başkanı Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal da katıldı.

Eğitimlerde, afet ve olağanüstü durumlarda hayvanların kurtarılması için izlenmesi gereken prosedürler ve temel hayvan davranışları üzerinde duruldu. Belediye personeline, hayvanların kaybolduğu veya tehlike altında olduğu durumlarda nasıl hareket edileceği öğretildi ve kurtarma teknikleri hakkında bilgiler verildi. Eğitimin ilk iki günü belediye hizmet binasında gerçekleştirilirken, son günü ise Antalya Hayvanat Bahçesi’nde uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Katılımcılara, eğitim sonunda Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut tarafından sertifika verildi.

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi Uzmanı Sinan Toprak, eğitim programının amacının, belediye personeline hayvanlara güvenli yaklaşma teknikleri ve acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda bilgi aktarmak olduğunu belirtti. Toprak, katılımcıların uzman eğitmenler eşliğinde pratik deneyim kazandığını ve afet durumlarında hayvanların güvenli bir şekilde kurtarılmasıyla ilgili uygulamalı eğitim aldıklarını vurguladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.