Kocası tarafından 7 yerinden bıçaklanan Dilek hemşire, 2 buçuk yıldır boşanamıyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Kocası tarafından 7 yerinden bıçaklanan Dilek hemşire, 2 buçuk yıldır boşanamıyor

Bu haber 14 Ekim 2022 - 14:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kocası tarafından 7 yerinden bıçaklanan Dilek hemşire, 2 buçuk yıldır boşanamıyor Ölümün eşiğine getirdiği kocasından bir türlü boşanamadı Dilek hemşire: “Böyle bir adamın halen soyadını taşıyorum, bu bana daha çok ağır geliyor” “Beni halen takip ediyor ve yaptığı olayın çok normal…

Kocası tarafından 7 yerinden bıçaklanan Dilek hemşire, 2 buçuk yıldır boşanamıyor

Ölümün eşiğine getirdiği kocasından bir türlü boşanamadı

Dilek hemşire: “Böyle bir adamın halen soyadını taşıyorum, bu bana daha çok ağır geliyor”

“Beni halen takip ediyor ve yaptığı olayın çok normal olduğunu söylüyor”

ADANA – Adana’da eşi tarafından 7 yerinden bıçaklanan ve 1 ay boyunca tedavi görerek hayata tutunan Dilek hemşirenin 2,5 yıldır boşanma savaşı devam ediyor. Dilek hemşire, “Ben halen bu adamın soyadını taşıyorum, utanıyorum.

Beni halen takip ediyor ve yaptığı olayın çok normal olduğunu söylüyor” dedi.

1 çocuk annesi hemşire Dilek Güven (41), 9 sene önce halı sahada çalışan Hüseyin Güven ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu oldu. İddiaya göre, Hüseyin Güven, geçen yıl Dilek Güven’in ilk eşinden olan 13 yaşındaki kızına yemeğe gelmedi diye bıçak çekip tehditler savurdu. Bunun üzerine Dilek Güven kızını alarak babasının evine götürdü ancak 2 küçük çocuğu daha olduğu için genç kadın evine tekrardan dönmek zorunda kaldı.

Çift, önceki evlilikten olan çocuk yüzünden sürekli kavga etmeye başladı. Bunun üzerine de Dilek Güven çocuklarını korumak adına eşinden boşanmak istedi. 16 Mayıs 2020 tarihinde ise Dilek Güven sabah nöbetten geldikten sonra korona virüs hastasına temas ettiği için çocuklarının yanına geçmeden odasına gitti.

7 bıçak darbesiyle yaraladı

Gün içinde eşiyle tartışan kadın yine boşanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen Hüseyin Güven, mutfaktan aldığı bıçakla karısını çocuklarının gözü önünde 7 kere bıçakladı. Bıçaklarken de genç kadına ‘Sen toprağa, ben cezaevine gireceğim. Sevdin mi Dilek’ diye soran adam, daha sonra eşini komşularının arabasıyla hastaneye götürdü.

1 ay boyunca tedavi gördü

Eşini hastaneye götürdüğü sırada ise Güven, eşine ‘Ben sana yapma demedim mi? Niye kendini bıçakladın’ diyerek konuştu. Özel bir hastanede yaklaşık 1 ay boyunca tedavi gören genç kadın hayata tutundu. Hüseyin Güven ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öldürmeye teşebbüs suçundan Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Güven’e kasten yaralama suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Dilek Güven’in avukatı cezayı az bularak, Hüseyin Güven’in avukatı ise cezayı çok bularak davayı istinafa taşıdı. Ancak istinaf ise cezayı onadı.

Mayıs ayında serbest kaldı

Dilek hemşireyi öldüresiye bıçaklayan koca, geçen ay serbest kaldı. Dilek Güven ise eşinden boşanmak için 7. Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Ancak mahkeme, çifti bir türlü boşamadı. Geçen ay görülen davanın 2.duruşmasında ise mahkeme çifti yine boşamadı ve davayı dosya eksikliklerinin giderilmesi için 13 Aralık ayına erteledi.

“Hiçbir şey olmamış gibi benimle irtibata geçmeye çalışıyor”

Eşi tarafından halen takip edildiğini, 6 ay uzaklaştırma kararı aldırdığını İhlas Haber Ajansı’na anlatan Dilek Güven, “2 buçuk yıl oldu olay olalı ve ben halen bu adamdan boşanamadım. Eksik evrak olması nedeniyle mahkeme yeniden ertelendi. Benim gibi böyle birçok mağdur kadın var. Bu kişiler halen bizleri eşleri olarak görüyor ve üstümüzde hakları olduğunu düşünüyorlar. Bana halen bu adam ulaşmaya çalıştı. Hiçbir şey olmamış gibi benimle irtibata geçmeye çalışıyor. Bunların hiçbirini kaile almadım ve uzaklaştırma kararı aldırdım. Ancak 2 hafta sonra oğlumla birlikte okulun önündeyken karşımıza çıktı” diye konuştu.

“Travmalarımızın üzerine eklemeler yapıyor”

Biran önce boşanmak istediğini söyleyen Dilek Güven, “Bu normal bir boşanma davası değil. Öldürmeye teşebbüs olayı var. Direk boşanmanın olması gerekiyor. Ancak sebep nedir bilemiyorum. Benim gibi ölümün eşiğine gelmiş birçok kadının boşanma davası bitmemiş. Bunlar sadece bizim travmalarımızın üzerine eklemeler yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Onurlu ve şerefli bir kadınım”

Olay anına ait kıyafetlerinin kendisine geçen gün teslim edildiğini ve bütün olayları tekrardan hatırladığını vurgulayan Güven, “Bu yaşadığım acı olay öldürmeye teşebbüs bile sayılmadı. Yaralama dendi, cezaevine girdi ve 2 yıl dolmadan bu adam çıktı. Ben böyle bir adamın halen soyadını taşıyorum, bu bana daha çok ağır geliyor. Onurlu ve şerefli bir kadınım. Kanlı kıyafetlerim de teslim edildi. Ben yaşadığım olayları tekrar hatırladım” dedi.

Kaynak: İHA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.