FETÖ’NÜN HAVA ASTSUBAYI TUTUKLANDI « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

FETÖ’NÜN HAVA ASTSUBAYI TUTUKLANDI

Bu haber 24 Eylül 2022 - 15:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ADANA’da FETÖPDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

ADANA’da FETÖPDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden Hava Astsubay İsmail S.?nin (44), 10’uncu Tanker Üssü’nde aktif görevde olduğu, ardışık arama yaparak mahrem imamlarla görüştüğü öne sürüldü.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖPDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu ve örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı belirlenen 10 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere 21 Eylül günü şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.Şüphelilerden Hava Astsubay İsmail S.?nin, 10’uncu Tanker Üssü’nde halen görevde olduğu öğrenildi. İsmail S.?nin, sabit büfe ve ankesörlü telefonlardan ardışık arama yaptığı, örgüt adına faaliyet yürüten mahrem imamlarla görüştüğü öne sürüldü. Şüpheli Ayşe D.?nin (40) ise 2 ayrı ByLock hattı bulunduğu, örgütün sohbet toplantılarına katıldığı belirtildi. Örgütün kapatılan dershanelerinde öğretmenlik ve müdürlük yaptığı belirlenen Mehmet A.?nın (50) ise Bank Asya’ya destek için para yatırdığı, dershanelerdeki çocuklara ‘ser rehber’lik yaptığı bildirildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmail S., Ayşe D. ve Mehmet A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Muhammet A. ve Hacer A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 5 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildi. (DHA)

Kaynak: DHA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.