Depremzede İsmail Abacıoğlu’ndan Örnek Davranış: Bulduğu Cüzdanı İçindeki 3.350 Lira ile Polise Teslim Etti « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Depremzede İsmail Abacıoğlu’ndan Örnek Davranış: Bulduğu Cüzdanı İçindeki 3.350 Lira ile Polise Teslim Etti

Bu haber 11 Haziran 2024 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Hatay’dan Adana’nın Kozan ilçesine yerleşen İsmail Abacıoğlu, yolda bulduğu ve içinde 3.350 lira bulunan cüzdanı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. Abacıoğlu’nun bu hareketi, mağduriyet yaşayan bir kişinin yüzünü güldürdü ve topluma umut aşıladı.

Deprem Felaketinden Kozan’a

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem, Hatay’da yaşayan iş makinesi operatörü İsmail Abacıoğlu’nun hayatını alt üst etti. Evini, işini ve akrabalarını kaybeden Abacıoğlu, Adana’nın Kozan ilçesine yerleşti ve burada yeni bir hayata başlamaya çalıştı.

Yolda Bulduğu Cüzdanı Polise Teslim Etti

Şevkiye Mahallesi Çanaklı Caddesi’nde yürüyen Abacıoğlu, yerde bir cüzdan buldu. Cüzdanı inceleyen Abacıoğlu, içinde 3.350 lira olduğunu fark etti. Cüzdanı hemen Kozan Emniyet Müdürlüğü’ne götüren Abacıoğlu, durumu polise bildirdi. Emniyet yetkilileri, cüzdandaki kimlik bilgilerinden sahibine ulaştı.

Cüzdan Sahibine Teslim Edildi

Polis ekipleri, cüzdan sahibi Yeter Yaşar’ın da aynı esnada cüzdanını kaybettiği için emniyete başvurduğunu tespit etti. Yeter Yaşar, eşi Muhammed Yaşar ile birlikte emniyete gelerek cüzdanını geri aldı. Yaşar, İsmail Abacıoğlu’na gösterdiği dürüst davranış için teşekkür etti.

İsmail Abacıoğlu’nun Açıklamaları

İsmail Abacıoğlu, depremzede olarak yaşadığı zorluklara rağmen dürüstlüğünden ödün vermediğini belirterek, “Bayram öncesi bir kişinin cüzdanını kaybetmesinin yaratacağı mağduriyeti anladım. İçindeki paranın sahibinin önemli bir ihtiyacını karşılayabileceğini düşündüm ve bu yüzden hemen polise teslim ettim. Depremzede olarak yaşadığımız zorlukları biliyorum ve bu nedenle böyle bir davranış sergilemekten mutluluk duyuyorum. Vicdanım rahat,” dedi.

Topluma Örnek Oldu

Abacıoğlu’nun bu örnek davranışı, dürüstlüğün ve insanlığın önemini bir kez daha hatırlattı. Zor zamanlarda bile iyiliğin ve doğruluğun rehberliğiyle hareket eden Abacıoğlu, topluma umut aşıladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.