Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği: ‘Adana’ya Opera Salonu İstiyoruz « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği: ‘Adana’ya Opera Salonu İstiyoruz

Bu haber 26 Ağustos 2024 - 13:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, Adana’da kültür merkezi yerine, dünya standartlarında bir opera salonu istediklerini belirtti. Uygur, şehirdeki mevcut kültür merkezlerinin büyük çoğunluğunun yetersiz kaldığını ve etkinlikler için kullanılmadığını vurguladı. Yüreğir ve Seyhan’daki bazı kültür merkezlerini eleştirerek, “Bu yerler kasaba sinema salonu düzeyinde ve birçokları bir kez bile etkinlik görmedi. Artık cem evlerine bile kültür merkezi deniyor” dedi.

Uygur, Adana’nın uluslararası sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir opera salonuna ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “Dünya senfoni orkestralarının çalabileceği, en bilinen opera eserlerinin sahnelenebileceği bir salon istiyoruz. Bu mekan, sahnesi büyük, çok amaçlı etkinliklere yönelik ek salonları olan, cafeleri, restoranları ve sergi alanlarıyla günün her saati hizmet verebilecek nitelikte olmalı” ifadelerini kullandı.

Uygur, önerilen opera binasının yerinin ise fuar alanının karşısında, Çukurova Belediyesi’nin araç parkı olan alan olması gerektiğini savundu. “Adana havaalanı niye gitti diye ağlamak yerine, dünyayı kentimize taşıyacak etkinlikler için bu gerekli” diyerek, opera salonunun önemini vurguladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.