Adana’nın Kozan İlçesinde Mahallede İmam Aranıyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’nın Kozan İlçesinde Mahallede İmam Aranıyor

Bu haber 21 Mayıs 2024 - 14:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Salmanlı Mahallesi’nde, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde muhtar seçilen İlyas Köse’nin vaadi olarak verdiği imam ataması, henüz gerçekleşmedi. Mahalleye 3 yıldır imam atanamaması üzerine Köse, muhtarlık maaşını da kullanarak ilanlarla mahalleye imam arıyor.

Salmanlı Mahallesi’nde bulunan caminin 3 yıldır imamsız olduğunu belirten İlyas Köse, Kozan Müftülüğü’ne başvurmalarına rağmen kadro olmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt aldıklarını ifade etti. Bu durum üzerine Köse, muhtarlık maaşını imam maaşı olarak kullanmayı teklif etti. Ancak halen mahalleye imam atanamadı.

Köse, mahalle girişlerine asılan ilanlarla imam arayışını sürdürdüklerini dile getirirken, kendisinin ve diğer mahalle sakinlerinin çocuklarına doğru dini bilgileri öğretecek, cuma ve cenaze namazlarını kıldıracak bir imamın önemine vurgu yaptı. Bu arayış, mahalle sakinlerinin de desteğini alırken, Gökgöz Mahallesi Muhtarı Mızrak Acar da 3 kilometrelik bir yol kat ederek Salmanlı Camii’ni kullanmalarına rağmen, cuma ve cenaze namazlarında çevre köylerden imam bulmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Salmanlı Mahallesi’nde yaşayanlar, imamın eksikliğinin mahalle yaşamını olumsuz etkilediğini ve bu durumun çözüme kavuşturulmasını beklediklerini ifade ederken, İlyas Köse de mahallede yaşayanların dini ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.