Adana’da uçurtma uçurmak yasaklandı « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da uçurtma uçurmak yasaklandı

Bu haber 11 Mart 2021 - 8:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana Valiliği, il merkezinde ve vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği yerlerde uçurtma uçurulmasının yasaklandığını duyurdu.

Adana Valiliği, il merkezinde ve vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği yerlerde uçurtma uçurulmasının yasaklandığını duyurdu.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, son zamanlarda vatandaşlar tarafından bazı mahallelerde yoğun ve kontrolsüz şekilde uçurulan uçurtmaların, elektrik direklerine çarparak elektrik kesintisine ve elektrik arızalarına neden olduğu belirtildi. Bu durumun hem vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu hem de solunum cihazı gibi bazı tıbbi cihazlara bağlı yaşayan hasta vatandaşlar başta olmak üzere birçok vatandaşı mağdur etmekle birlikte elektrikli cihazlara zarar verdiği ve yangın riskini arttırdığı ifade edilen açıklamada, “Ayrıca yerleşim birimleri içerisinde bulunan Adana Havalimanının çevresindeki mahallelerde uçurulan uçurtmalar, iniş ve kalkışlarda uçakların uçuş güvenliğini ve hava trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Söz konusu durumlardan dolayı; kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile can ve mal güvenliğinin sağlanması, enerji ve elektrik altyapısının korunarak elektrik kesintilerinin en aza indirilmesi ve uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla il merkezinde vatandaşlarımızın ikamet ettiği ve iş yerlerinin bulunduğu yerlerde uçurtma uçurulması yasaklanmıştır” denildi. – ADAN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.