Adana’da terör örgütü YPG/PKK sanıklarına 15’er yıla kadar hapis istemi « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da terör örgütü YPG/PKK sanıklarına 15’er yıla kadar hapis istemi

Bu haber 08 Kasım 2022 - 16:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da, terör örgütü YPG/PKK soruşturması kapsamında tutuklanan 2 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana’da, terör örgütü YPG/ PKK soruşturması kapsamında tutuklanan 2 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu A.Ş.Y. ve Y.Y. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sanıklar A.Ş.Y. ve Y.Y. için “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkındaki terör örgütü YPG/PKK soruşturması kapsamında ifadesine yer verilen tanık B.A, “Her iki sanığı da tanıyorum. A.Ş.Y. ve Y.Y’nin örgüt işgalindeki bölgede silahlı nöbet tuttuklarını gördüm. Suriye’de örgütsel faaliyetlere katılıyorlardı. Her ikisi de kendilerini gizlemek için kod adı kullanıyordu.” beyanında bulundu.

İddianamede, sanıkların, “terör örgütü üyeliği”nden adli işlem yapılan zanlılarla irtibat kurduğunun belirlendiği ve dijital materyallerinde YPG/PKK içindeki faaliyetlerine ilişkin silahlı fotoğraflarının tespit edildiği belirtildi.

YPG/PKK içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü, kod isim kullanarak Suriye’deki örgüt kamplarında silahlı eğitim aldığı, örgüte ait hücre evlerinde kaldığı, terör örgütü adına istihbarat topladığı ve örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek nitelikte sosyal medya hesabından propaganda yaptığı kaydedilen A.Ş.Y. ve Y.Y’nin “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlarından cezalandırılması istendi.

Tutuklu sanıklar ise iddianamedeki savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Kaynak: AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.