Adana’da Tehlikeli Serinlik: Gençler Ölümüne Kanala Atlıyor! « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da Tehlikeli Serinlik: Gençler Ölümüne Kanala Atlıyor!

Bu haber 09 Mayıs 2024 - 20:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da sıcak hava dalgası etkisini artırırken, sulama kanallarında yaşanan ölümlü serinlik tehlikesi gündeme geldi. Son 10 yılda 250’den fazla kişinin boğularak hayatını kaybettiği kanallarda her yıl yaklaşık 30 kişi yaşamını yitiriyor. Gençler, sıcaklardan bunalınca ölüm riskini göze alarak kanala dalıyorlar.

Abdullah Çelik adlı genç, kanala girmelerinin mecburiyetten olduğunu belirtirken, “Güneşin altında nasıl duracağız? Yüzmemiz lazım. Güneşe meydan okuyoruz” ifadelerini kullandı. Ancak bu tehlikeli serinlik, her geçen gün can kaybına neden oluyor.

Vatandaşlardan Ali Kaplan, kanalların kapatılması gerektiğini belirterek, “Her gün burada bir çocuk boğuluyor, bu duruma üzülüyoruz. Kanal kenarlarının kapatılması gerekiyor. Belediyeden havuz talep ediyoruz. Havuz ve spor alanları olmadığı için çocuklar kanala yöneliyorlar” dedi.

Sıcak havalarda serinlemek için atılan bu tehlikeli adımlar, yerel yönetimlerin dikkatini çekiyor. Kanal güvenliğinin artırılması ve alternatif serinleme alanlarının oluşturulması talep ediliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.