Adana’da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi

Bu haber 08 Aralık 2021 - 14:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi Adana polisinin bir eve yaptığı baskında Roma dönemine ait 250 sikke, Hitit dönemine ait 20 hayvan ve insan figürlü heykel, Roma ve Bizans dönemine ait 420 heykel ele geçirildi Adana’da bir eve yapılan operasyonda Roma dönemine ait 250…

– Adana’da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi

Adana polisinin bir eve yaptığı baskında Roma dönemine ait 250 sikke, Hitit dönemine ait 20 hayvan ve insan figürlü heykel, Roma ve Bizans dönemine ait 420 heykel ele geçirildi

ADANA – Adana’da bir eve yapılan operasyonda Roma dönemine ait 250 sikke, Hitit dönemine ait 20 hayvan ve insan figürlü heykel, Roma ve Bizans dönemine ait 420 heykel ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri bir evde tarihi eser olduğu bilgisine ulaştı. Polis Seyhan ilçesine bağlı Mirzaçelebi Mahallesindeki eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada, Roma dönemine ait 250 sikke, Hitit dönemine ait 20 hayvan ve insan figürlü heykel, Roma ve Bizans dönemine ait 420 heykel ile 167 tarihi eser temizleme aparatı bulundu.

Tarihi eserler müzeye teslim etti. Müzede yapılan incelemeden sonra tarihi eserlerin gerçek mi sahtemi olduğu belirlenecek. Gerçek olması durumunda eserlerin paha biçilemez sınıfında olduğu öğrenildi.

Adana'da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi
Adana'da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi
Adana'da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi
Adana'da paha biçilemez tarihi eserler ele geçirildi

Kaynak: İHA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.