Adana’da komşusunu av tüfeğiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana’da komşusunu av tüfeğiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Bu haber 24 Kasım 2022 - 12:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana’da komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Adana’da komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde 5 Temmuz’da alt kat komşusu Ahmet Pekyen’i (66) av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan L.D. (26) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılıkça hazırlanan ve Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık ve maktul arasında öncesine dayalı husumet bulunduğu, karakola müracaat ederek birbirlerinden şikayetçi oldukları ve olaydan iki gün önce sanık ile maktul Pekyen’in oğlunun tartıştığı belirtildi.

İddianamede, olay günü sanığın av tüfeği ile balkona çıktığı, maktulün de dışarı çıkmasını beklediği, bir süre sonra bina önüne gelen komşusu Ahmet Pekyen’e av tüfeği ile ateş ederek öldürdüğü, bu yönüyle sanığın eylemini bir plan dahilinde gerçekleştirdiği bildirilerek, L.D’nin “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuklu sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Yeşilyurt Mahallesi’nde 5 Temmuz’da Ahmet Pekyen, komşusu L.D. tarafından tüfekle vurularak yaralanmış, kaldırıldığı Seyhan Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Gözaltına alınan L.D. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.