Adana ve Mersin’de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayıları Artıyor « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Adana ve Mersin’de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayıları Artıyor

Bu haber 21 Mayıs 2024 - 14:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Adana ve Mersin’de trafiğe kayıtlı araç sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında trafiğe kaydedilen taşıtların çeşitli türlerde dağılımı incelendiğinde, Adana ve Mersin’deki araç sayılarına ilişkin dikkat çekici rakamlar ortaya çıkıyor.

Adana’da, Nisan ayı itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 843 bin 374 olarak belirlenirken, bu araçların 409 bin 906’sını otomobiller, 207 bin 970’ini ise motosikletler oluşturuyor. Mersin’de ise aynı dönemde trafiğe kayıtlı araç sayısı 787 bin 447 oldu.

TÜİK verilerine göre, Adana’da trafiğe kaydedilen taşıtların türlerine göre dağılımı incelendiğinde, otomobillerin yüzde 32,9’unu, motosikletlerin ise yüzde 24,6’sını oluşturduğu görülüyor. Diğer taraftan, Mersin’de trafiğe kaydedilen taşıtların dağılımında benzer bir tablo söz konusu; otomobiller yüzde 34,7 ile ilk sırayı alırken, motosikletler yüzde 26,4 ile onu takip ediyor.

Her iki ilde de trafiğe kayıtlı araç sayısındaki artış, şehirlerin hızla gelişen ve büyüyen yapılarına paralel olarak gözlemleniyor. Bu durum, şehirlerarası ulaşım altyapısının ve trafik yönetiminin önemini bir kez daha vurguluyor. Trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte, trafik güvenliğine ve düzenine verilen önemin daha da artması gerekiyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.