Köseler’den Birlik ve Dayanışma Çağrısı « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Köseler’den Birlik ve Dayanışma Çağrısı

Bu haber 12 Ekim 2024 - 19:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Beykoz’un 19. mahalle buluşması, ilçe nüfusunun bir hayli yoğun olduğu Kavacık Mahallesi’nde gerçekleşti. Mahalle buluşmasında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler: “Beykoz’u kucaklayan bir yürekle; ortak akılla, siyasi nedenlerle toplumu ayrıştırmadan bir aile gibi düşündüğümüz takdirde Beykoz’un sorunlarını hep birlikte çözeriz.” dedi.

Kavacık Mahallesi Orhan Veli Kanık Parkı’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen mahalle buluşmasının açılışını Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler yaptı. Başkan Köseler, Beykoz’un sorunlarını yerinde ve en önemlisi ortak akılla çözmek için başlattıkları mahalle buluşmalarına katıldıkları için Kavacık Mahallesi sakinlerine teşekkür etti.

Başkan Alaattin Köseler’in açılışının ardından söz, Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin ve mahalle sakinlerine verildi. Mahalleliler; başta imar sorunu olmak üzere ulaşım, semt pazarı sorunu, otopark, kaldırımların yetersizliği, bisiklet yolu, işsizlik gibi sorunları Başkan Köseler ve ekibine ilettiler.

Kavacık Metrosu için Adımlar Atıldı

Vatandaşlardan gelen çok sayıda ulaşım ve trafik sorununa değinen Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatleri kapsamında olan Üsküdar – Çekmeköy metro hattının Altunizade durağından Kavacık’a bağlantı yapılacak. En son metro açılışında bulundum. Hem Ekrem Başkanımla hem de daire başkanıyla görüştüm. Bu konunun yazışması tamamlanmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yazı bekleniyor. Ondan sonra projelendirme zaten başladı, imalat konusunda da çalışmalara başlayacağız diye söz aldım.” dedi.

Köseler “Ortak akılla geliştirilmiş projelerin hepsi bir yere çarpıp geri dönüyor.”

Kavacık’ın sabah ve akşam saatlerinde bitmek bilmeyen trafiğine de değinen Başkan Köseler; “Kavacık trafiğinin bu kadar kaotik olmasının nedeni seçimlerde bayraklarla donatılan o binadır. Şimdi tabi ki Beykoz Belediyesi’nin bu noktada yapacağı bir şey yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kontrolündeki alanlardan bahsediyoruz. Kavacık’ın trafik sorunu tüm Beykozluları etkiliyor. Bunun için ben özellikle Beykoz Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Kavacık’ta trafik sorununu rahatlatacak çok önemli bir çalışma yaptılar. Bu çalışmayı, Büyükşehir’e sunduk, onlarda sağ olsunlar ikiletmeden konuyu hemen Karayolları’na aktardılar. Fakat Karayolları’ndan gelen cevap olumsuz oldu. Yani bizim yapacağımız çözüm noktaları, ortak akılla geliştirilmiş projelerin hepsi bir yere çarpıp geri dönüyor. O yüzden toplumsal bir rahatlama, toplumsal bir çözüm gibi bu şehirde yaşayanların yaşam standartlarını yükseltmek anlamında bir bakış bekliyoruz merkezden. Bu bir türlü gerçekleşmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Aile gibi düşündüğümüz takdirde Beykoz’un sorunlarını hep birlikte çözeriz.”

Beykoz’da yapılan hizmetin, her türlü siyasi görüşün uzağında vatandaşa sunulduğunun altını çizen Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler: “Biz bu halkın Şehremini olarak, Beykoz’u kucaklayan bir yürekle; ortak akılla, siyasi nedenlerle toplumu ayrıştırmadan, bir aile gibi düşündüğümüz takdirde Beykoz’un sorunlarını hep birlikte çözeriz.” dedi.

“Bu işin çözümü plandır.”

Vatandaşlardan gelen işsizlik sorununa da konuşmasında değinen Köseler: “Beykoz’da fabrikalarımız kapandı. Ustalarımız, işçilerimiz, çocuklarımız işsiz. Benim masamda bir dolu CV var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüm. Sayın Bakanım, rezerv yapı alanı oluşturalım; Beykoz halkı da boğazda ne tür bir yapılanma olabileceğini gözleriyle görsün dedim. İnşallah bu konuda bir çalışma yürütülür ve başarılı olunur. Biz her başarıyı alkışlarız, toplum için alkışlarız. Siyasi görüş değerlendirmeyiz. Beykoz’da yaşayanların iş imkanlarına kavuşması için bu bahsettiğim rezerv yapı alanını, iş imkanları içinde açmamız lazım. O alanda bu gençlerin çalışacağı birtakım bacasız sanayiler kurulması, ticarethaneler kurulması lazım. Beykoz’un kurtuluşu budur. Beykozlu gençler ben çocukluğumdan beri hem eğitim alanında hem iş ortamında hep başka ilçelerde arayışa girdi. Bu işin çözümü plandır.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcıları Taner Aksu, Bilgehan Murat Miniç, Fidan Gül, Turgay Sucuoğlu ve birim Müdürleri ile birlikte mahalle buluşmasına katılan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, toplantının sonunda katılımları için Kavacık Mahallesi sakinlerine teşekkür etti.

Köseler’den Birlik ve Dayanışma Çağrısı yazısı ilk önce Belediye Haber Ajansı üzerinde ortaya çıktı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.