Mersin’de orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü « Çukurova Haber TV

SON DAKİKA

Mersin’de orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü

Bu haber 18 Ekim 2024 - 16:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü. Yangında yaklaşık 2 hektar alan zarar gördü.

Orman yangını ilçeye bağlı Gücüş Mahallesi Sarılar mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, kızılçam ormanında dumanların çıktığını fark eden vatandaşlar durumu Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine bölgeye 1 helikopter, 8 arazöz, 50 orman işçisi sevk edildi. Ekipler karadan müdahale ederken, havadan da yangın söndürme helikopteri destek verdi. Yaklaşık 2 saatlik mücadele ile yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

Jandarma ve vatandaşların da söndürme çalışmasına destek verdiği bölgede ekiplerin soğutma çalışması sürerken yaklaşık 2 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.